Abant Sarma

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Eti iki streç filmin arasına koyun. Hafif hareketlerle dövün. Kızgın döküm tavada mühürleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına alıp 12 dakika pişirin.
  • 2
    Küçük küp doğranmış soğan ve kıyılmış sarımsağı zeytinyağında hafif soteleyin. Dolmalık fıstığı ilave edin. Rengi hafif dönene kadar karıştırın. Mantarı katıp harmanlayın. Suyunu salıp çekene kadar kavurun. Kalan malzemeyi küçük küp doğrayıp karışıma ekleyin. Havuç yumuşayana kadar soteleyin ve ocaktan alın.
  • 3
    Eti düz bir zemine yerleştirin. Bir kenarına harcı boydan boya yayın. Rulo şeklinde sıkıca sarın ve dilimleyin.
  • 4
    Keşkek için buğday ve nohudu düdüklü tencereye alın. Üzerine et ve tuz ilave edin. Su ekleyin. Kapağını kapatıp 50 dakika kısık ısıda pişirin. Tahta kaşık ya da keşkek döveceği ile iyice ezin. Üzeri için tereyağını eritin ve üzerine biber salçasını ekleyin. Salçanın kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavurun. Keşkeği servis tabağına alın. Üzerine sostan gezdirin. Eti yerleştirin. Dilediğiniz şekilde süsleyin. Demiglace sos gezdirip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.