Alafaşı
Antalya mutfağı Akdeniz ve karasal iklim özelliklerinden dolayı sebze ve meyvelerle zengin, bir birinden lezzetli yöresel yemekleri kendinde barındırır. Peki, Antalya’ya özgü alafaşı nasıl yapılır? İşte tarifi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Pilav tenceresine soğan ve zeytinyağını koyup 5 dakika kavurduktan sonra domates salçası ve domatesi ekleyin.
-
2
Bulguru iyice yıkayıp süzün ve tencereye ilave edip 5 dakika karıştırarak pişirin. Üzerine sıcak su döküp pişmeye bırakın.
-
3
Suyunu çekmeye başlayınca kıyılmış ebegümeci, kuzu kulağı ve tuz ekleyip karıştırın. Ocağı kısıp suyunu çekene kadar ara sıra karıştırın. 10 dakika dinlendirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL