Gaziantep mutfağının yöresel et yemeklerinden olan ve kuzu etinden yapılan Tike Kebabının malzemesi oldukça çeşitlidir. Peki Tike Kebabı nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? İşte Tike Kebabı tarifi.
Malzemeler
1 kg domates
250 gram sivri biber veya çarliston biber
500 gram kuzu kıyma (1 kez çekilmiş)
500 gram kuşbaşı doğranmış kuzu eti (but kısmından)
Mangal ya da elektrikli ızgarada pişirin. Şişlerden çıkarıp domateslerin üzerine yerleştirin. Sıcak olarak servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.