Anadolu Tava

Anadolu tava tarifi nasıl yapılır? Anadolu tava tarifinin malzemeleri nelerdir? İşte tüm detaylarıyla tarifimizde

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Köfte için kıymaya rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, dövülmüş sarımsak, tuz ve baharat ekleyip iyice yoğurun. Harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, uzun ve oval şekil verin.

  • 2

    Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında arada bir çevirerek pişirin. Patatesleri soyup köftelerin büyüklüğünde dilimleyin.

  • 3

    Daha sonra bol yağda kızartın. Köfte ve patatesleri bir fırın kabına alıp harmanlayın. Tereyağı ve ayçiçek yağını küçük bir sos tenceresine alıp, 1 adet rendelenmiş domatesi kavurun.

  • 4

    Üzerine salçayı katıp 1-2 dakika kavurun. 1 su bardağı sıcak su, tuz ve karabiber ekleyin. 2 dakika sonra ocaktan alın. Sosu köfte ve patates karışımının üzerine dökün. Biber ve domatesleri doğrayıp üzerine yerleştirin.

  • 5

    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerine koyduğunuz sebzeler yumuşayana kadar pişirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...