Anadolu Tava
Anadolu tava tarifi nasıl yapılır? Anadolu tava tarifinin malzemeleri nelerdir? İşte tüm detaylarıyla tarifimizde
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Köfte için kıymaya rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, dövülmüş sarımsak, tuz ve baharat ekleyip iyice yoğurun. Harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, uzun ve oval şekil verin.
-
2
Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında arada bir çevirerek pişirin. Patatesleri soyup köftelerin büyüklüğünde dilimleyin.
-
3
Daha sonra bol yağda kızartın. Köfte ve patatesleri bir fırın kabına alıp harmanlayın. Tereyağı ve ayçiçek yağını küçük bir sos tenceresine alıp, 1 adet rendelenmiş domatesi kavurun.
-
4
Üzerine salçayı katıp 1-2 dakika kavurun. 1 su bardağı sıcak su, tuz ve karabiber ekleyin. 2 dakika sonra ocaktan alın. Sosu köfte ve patates karışımının üzerine dökün. Biber ve domatesleri doğrayıp üzerine yerleştirin.
-
5
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerine koyduğunuz sebzeler yumuşayana kadar pişirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri