Ankara Kapama Tarifi

Yumuşacık bir et ile pilav uyumunu sevenlere harika bir tarif işte ankara kapama nasıl yapılır? Ankara kapama tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Eti sarmısak ve tuz ile birlikte bir kapta harmanlayın. 3-4 parça eti kenara ayırın. Kalan eti bir küpece aktarıp, derin aynı zamanda geniş bir tencerenin içine ağzı aşağıda kalacak şekilde ters çevirerek yerleştirin.

  • 2

    Tencerenin içine bir buçuk litre su ekleyin ve ocağın üstüne alın. Tencerede küpecin etrafındaki suyun içine ayırdığınızı eti ekleyin.

  • 3

    Bu etler pişince küpecin içindeki et de pişmiş sayılır. Tencerenin kapağını kapatın ve yaklaşık 3-4 saat pişmeye bırakın.

  • 4

    Tenceredeki et parçaları yumuşayınca ılık tuzlu suda 15 dakika bekletip bol suyla yıkadığınız pirinci suyun içine atın. İri parçalara ayırdığınız tereyağı ile tuz ekleyin.

  • 5

    Pirinç yumuşayana kadar (su azalırsa sıcak su ekleyerek) pişirin. Pilavı büyük bir tepsiye alın ve üzerine eti serperek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.