Meyveli Kuzu Gerdan
Fırında usul usul pişen kuzu gerdan etleri özel sosunda harmanlanınca yumuşacık oluyor. Yanındaki meyveler de yemeğe ayrı bir renk katıyor...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kuzu gerdanları bir tencereye alıp, kısık ateşte kendi yağında çevirerek pişirin. Üzerilerini geçecek kadar sıcak su, çubuk tarçın ve karanfil ekleyip yumuşayana dek (gerekirse su ekleyerek) pişirip, sudan alın.
-
2
Kayısıları ikiye bölün. İncirleri uzunlamasına kesin. Arpacık soğanları temizleyip dörde bölün. Tereyağı ve sıvı yağı ayrı bir tencereye alıp kuzu gerdanların her iki tarafını kızartın.
-
3
Üzerine arpacık soğan ekleyip renkleri dönene dek kavurun. Kayısı, incir, üzüm ve pekmez ekleyin. Birkaç dakika kavurup üzerini geçecek kadar et haşladığınız sudan koyun.
-
4
Su az gelirse üzerini sıcak suyla tamamlayın. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Meyveler yumuşayana dek pişirip ocaktan alın
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri