Anne Köftesi
Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan köftenin birbirinden lezzetli çeşitleri vardır. O kadar lezzet arasında vazgeçilmez olan tarif ise anne köftesidir. Kolay tarifi ve annemizin köftelerini hatırlatan lezzetiyle anne köftesi tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Köfte malzemesini geniş bir kaba alın. İyice yoğurup ceviz boyutunda parçalara ayırın. Yuvarlayarak köfte şekli verin. Kızartmak için yağı geniş bir tavaya alıp orta ısıda ısıtın.
-
2
Köfteleri tavaya yerleştirip, tüm taraflarını kızartın. Kızaran köfteleri kapalı bir kaba alın. Tavada kalan yağda sırayla biberleri ve ikiye bölünmüş domatesleri tavayı sallayarak kızartın.
-
3
Daha sonra servis tabağına alın. Köfteleri de tabağına yerleştirin. Son olarak tavada kalan yağda pideleri ısıtın ve servis tabağına aktarın. Sıcak olarak servis yapın.
-
4
Anne köftesini kuru fasulye piyazıyla servis yapabilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri