Bademli Tavuk Taze Patates ve Bebek Ispanak Sotesi

Bademli Tavuk Taze Patates ve Bebek Ispanak Sotesi

Dört lezzeti birleştiren o tarif...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Hardal, salça, zeytinyağı ve sarımsağı bir kasede karıştırarak sos haline getirin. Tavuk etlerinin üzerine fırça yardımıyla sürerek marine edin.

  • 2

    İkiye bölünmüş badem içlerini düzenli bir şekilde bastırarak üzerlerine dizin. Daha sonra ızgara yapın veya 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.

  • 3

    Kabuklarını iyice fırçaladığınız patatesleri ortadan ikiye kesin ve 2 çorba kaşığı sıvı yağda soteleyin. Kalan sıvı yağı bir tavaya alıp ıspanağı ekleyin. Tuz ve karabiber katıp hafifçe soteleyin.

  • 4

    Fırın tepsisine tavuk, patates ve ıspanağı yerleştirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...