Kolay İçli Köfte
İçli köfteyi yapmakta zorlanıyorsanız bu tarif tam size göre! İşte İçli Köftenin en kolay hali...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelikle iç harcı için kıyma, yemeklik doğranmış soğan ve tereyağını bir tavada kavurun. Ceviz, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve pul biber ekledikten sonra şöyle bir karıştırın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Dışı için patatesleri haşlayın ve kabuklarını soyduktan sonra ezerek püre haline getirin. Ayrı bir kaseye aldığınız bulgurun içine kaynamış su katın ve ağzını kapatıp, suyunu çekene kadar bekletin. İçine ezilmiş patates, biber salçası, yumurta, un, sıvı yağ, kimyon ve tuzu koyup, en az 10 dakika yoğurun.
-
2
Hazırladığınız bulgurlu karışımın yarısını fırına dayanıklı bir kabın içine ince olacak biçimde elinizle yayın. Üzerine soğutulmuş iç harcı serin. Kalan bulgurlu karışımı üzerine elinizle bastırarak yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
Aşçının notu:
Dilerseniz Kolay İçli Köfteyi tepside değil de tek kişilik porsiyonlar şeklinde de hazırlayabilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri