Baklalı Pilav

Baklalı Pilav

Akşam yemeklerinize şıklık katacak lezzetli ve sağlıklı baklalı pilav tarifi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Pirinci nişastadan arındırmak için iyice yıkayın. 2 litre, elinizi hafif yakacak sıcaklıktaki suya 1 yemek kaşığı tuz ilave edip karıştırın. Pirinci tuzlu suya ekleyip yaklaşık 1 saat bekletin. Baklaları ayıklayın. Dereotunu ince kıyın.

  • 2

    Geniş bir tencerede yaklaşık 3 litre suyu kaynatın. İçine 1 yemek kaşığı tuz ekleyin. Tuzlu suda bekletilmiş pirincin suyunu süzün ve kaynayan suya ilave edin. Kontrollü bir şekilde pirinci pişirin. Toplam 7-8 dakika içinde pirinç pişecektir. Pişmesine 3 dakika kala, yani pirinç tanesini elinizle ezdiğinizde hafif sert kalıyorsa baklayı katın. Pişmiş pirinci ve pişmeye yakın olan baklanın suyunu süzün.

  • 3

    Tencereye 2 yemek kaşığı tereyağını alın ve eritin. Tencerenin tabanına lavaşı yerleştirin. Üzerine sırayla haşlanış pirinç ve ince kıyılmış dereotunu yayın. Ocağın en küçük bölümünde ve en kısık ısıya tencereyi oturtun. Tencerenin üzerini önce mutfak havlusu sonra kapağı ile kapatın. 10-20 dakika bu şekilde demlendirin. Sürenin sonunda üzerine tereyağını gezdirin. 10 dakika daha çok kısık ısıda demlendirin. Ocaktan alıp tencerenin altındaki lavaşı dikkatlice bir tabağa aktarın. Pilavı hafif harmanlayıp servis tabağına alın. Lavaşla birlikte servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...