Bal Kabaklı Vanilyalı Pirinç Lapası

Bal Kabaklı Vanilyalı Pirinç Lapası: Bal kabağının sıcak dokunuşu ve vanilyanın zarif aromasıyla, her kaşıkta yumuşacık bir lezzet şöleni!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Servis için kabakların baş kısımlarını kapak yapmak için kesip kenara alın. İçlerini oyup temizleyin.
-
2
Bal ve tarçını bir kapta karıştırıp hazırladığınız kabak kaselerinin içine sürün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 5-10 dakika pişirin.
-
3
Derin bir tencereye süt, haşlanmış pirinç, şeker, bal kabağı püresi koyun. Orta ateşte kaynamaya başlayınca altını kısın. Sık sık karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. Ocaktan alıp vanilyayı da ekleyip, karıştırın.
-
4
Hazırladığınız karışımı kabak kaselere doldurun. Bal gezdirip tarçın serpin. Arzuya göre aronya, haşhaş tohumu ve biberiye ile servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL