Susamlı Levrek

Susamlı Levrek

Hem hafif hem de besleyici bu tarif, sağlıklı bir akşam yemeği arayanlar için ideal. Şık sunumu ve enfes tadıyla sofralarınızı şenlendirecek!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Levrekleri kaynar suda 5 dakika haşlayın. Kevgir ile bir kaseye alın ve soğumaya bırakın. Soğuktan sonra rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, ekmek kırıntısı, yumurta ve baharatları katıp iyice yoğun. Buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Karışımdan bezeler koparıp elinizde yuvarlayın. Fırın tepsisne yerleştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.

  • 2

    Sos için zeytinyağını tencereye alın, sarımsağı ekleyin. Hemen domates püresini ve salçayı katıp karıştırın. Baharatları ve tuz ekleyin. Sos kıvam alınca ocaktan alın.

  • 3

Sofra’da Bu Ay

  • Ünlü Şeflerden Sevgililer Günü'ne Özel Menüler
  • Somon ve Mevsim Sebzelerinin Dansı
  • 2025'in Rengi Mocha Mousse Tonlarında Tatlar
ve Daha Fazlası ...