Balık Sebzeli Tart

Balık Sebzeli Tart

Balıktan tart olur mu hiç dediğinizi duyar gibiyiz. Farklı baharatlarla aromalandırılmış nefis balık sebzeli tart tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyup tencereye alın. Üzerine 5 yemek kaşığı süt, 1 çay kaşığı tuz, karabiber ve 1 yemek kaşığı tereyağını ilave edin.

  • 2

    Pürüzsüz kıvama gelene kadar çatal yardımıyla ezin. Kalan tereyağını başka bir tencereye alıp eritin. Üzerine un ve kıyılmış soğanı ekleyip 2 dakika soteleyin.

  • 3

    Bir yandan çırpma teli ile karıştırarak kalan 400 ml sütü ekleyin. Kıvam alana kadar 4 dakika pişirin ve ocaktan alın. Karışımı orta boy fırın kabına aktarın.

  • 4

    Büyük bir kabın içinde derisi ve kılçıkları temizlenmiş balık, hardal, mısır, bezelye, kalan tuz ve karabiberi harmanlayıp fırın kabına alın. Üzerine patates püresini yayın.

  • 5

    Cheddar peyniri serpip defne yapraklarını yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...