Bayram Kavurması

Bayram Kavurması

Bayram sofralarının baştacı 'Kavurma'; kavurmanın püf noktası ise Pirge Bıçakları.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Eti, Pirge bıçak yardımı ile kuşbaşından biraz daha büyük olacak şekilde doğrayın. Kavurma tenceresini iyice ısıtıp eti tencereye alın. Etin suyunun içinde kalması için harlı ısıda ara sıra karıştırarak soteleyin. Etin rengi dönünce kapağını kapatıp ısıyı ortaya getirin. Et suyunu salıp yeniden çekene kadar pişirin.

  • 2

    Suyunu çekince tereyağını ilave edin. Karıştırarak etin yağı çekmesini sağlayın. Tuzunu ayarlayıp ocaktan alın. Damak zevkinize göre üzerine kekik serpin ve sıcak olarak servis yapın.

    İYİ BİR BAYRAM KAVURMASI İÇİN

    * Yumuşak, içi sulu bir bayram kavurması yapmak için öncelikle eti iyi mühürlemeye dikkat edin. İyi mühürlenmiş etin yumuşak ve lezzetli olur.

    * Mühürleme işleminden pişirme işlemine geçince ki bu aşama etin suyunu salıp yeniden suyunu çektiği aşamadır; tencerenin kapağını açmamaya özen gösterin. Isı ve buharla pişen et ağızda pamuk gibi dağılacaktır.

    * Eti pişirirken tahta kaşık kullanmaya özen gösterin.

    * Kavurmanı tuzunu ocaktan almaya yakın ilave edin.

    * Etin ve tereyağın kaliteli olmasına dikkat edin.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...