Beğendili Fener Kavurma
Klasik Türk mutfağının zarif bir yorumu olan beğendili fener kavurma, fener balığının özenle pişirilmesi ve közlenmiş patlıcan beğendi ile buluşmasıyla sofistike bir tat deneyimi sunuyor.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Fener balığını ayıklayın ve filetosunu çıkarın. Filetoları iri zar şeklinde doğrayın ve zeytinyağında kavurun. İçine soya sosu, tuz, karabiber ve pul biber ekleyip, karıştırın.
-
2
Diğer taraftan patlıcanı közleyin ve kabuklarını soyup, çatalla ezin. Bir tavaya aldığınız tereyağında unu hafif pembeleştirin. Ezilmiş patlıcan, süt, krema, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiber ilave edip, karıştırın.
-
3
Beğendiyi ocaktan alın ve servis tabağına aktarın. Ortasına fener kavurmayı yayın. Pul biber serpin ve sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL