Beğendili Fener Kavurma

Beğendili Fener Kavurma

Klasik Türk mutfağının zarif bir yorumu olan beğendili fener kavurma, fener balığının özenle pişirilmesi ve közlenmiş patlıcan beğendi ile buluşmasıyla sofistike bir tat deneyimi sunuyor.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Fener balığını ayıklayın ve filetosunu çıkarın. Filetoları iri zar şeklinde doğrayın ve zeytinyağında kavurun. İçine soya sosu, tuz, karabiber ve pul biber ekleyip, karıştırın.
  • 2
    Diğer taraftan patlıcanı közleyin ve kabuklarını soyup, çatalla ezin. Bir tavaya aldığınız tereyağında unu hafif pembeleştirin. Ezilmiş patlıcan, süt, krema, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiber ilave edip, karıştırın.
  • 3
    Beğendiyi ocaktan alın ve servis tabağına aktarın. Ortasına fener kavurmayı yayın. Pul biber serpin ve sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...