Brüksel Lahanalı Somon Izgara

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Somon filetonun her iki yüzeyini birer tutam taze çekilmiş tuz, taze çekilmiş karabiber ve toz kırmızıbiberle lezzetlendirin.
-
2
Yapışmaz yüzeyli geniş bir tavayı ocağın üzerine alın. Tava iyince ısınınca tereyağı ile zeytinyağını ekleyin.
-
3
Tereyağı eriyince sarımsak püresini, sıcak suyu, soya sosunu, sriracha sosu ve limon suyunu ilave edin. Karışımı birkaç taşım kaynatın.
-
4
Sosun içine enine ikiye kesilmiş Brüksel lahanasını ve küp doğranmış patatesleri katın. 10 dakika sürekli karıştırarak kavurun.
-
5
Bu sırada sebzeleri tavanın kenarına alın. Balığın derili kısmı alta gelecek şekilde aynı tavanın ortasına yerleştirin. 4 dakika kızartıp diğer tarafını çevirin. Sosundan kaşıkla balığın üzerine dökerek 4-5 dakika daha pişirin. Bekletmeden servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL