Brüksel Lahanalı Somon Izgara

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Somon filetonun her iki yüzeyini birer tutam taze çekilmiş tuz, taze çekilmiş karabiber ve toz kırmızıbiberle lezzetlendirin.
  • 2
    Yapışmaz yüzeyli geniş bir tavayı ocağın üzerine alın. Tava iyince ısınınca tereyağı ile zeytinyağını ekleyin.
  • 3
    Tereyağı eriyince sarımsak püresini, sıcak suyu, soya sosunu, sriracha sosu ve limon suyunu ilave edin. Karışımı birkaç taşım kaynatın.
  • 4
    Sosun içine enine ikiye kesilmiş Brüksel lahanasını ve küp doğranmış patatesleri katın. 10 dakika sürekli karıştırarak kavurun.
  • 5
    Bu sırada sebzeleri tavanın kenarına alın. Balığın derili kısmı alta gelecek şekilde aynı tavanın ortasına yerleştirin. 4 dakika kızartıp diğer tarafını çevirin. Sosundan kaşıkla balığın üzerine dökerek 4-5 dakika daha pişirin. Bekletmeden servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.