Buhara Pilavı

Pilav ve tavuğun yakıştığını düşüneneler bunu etle denediniz mi? Etin pilavla olan uyumuna bayılacaksınız! Görsellik açısından gözlerinize, lezzet açısından ağzınıza enfes bir tat bırakacak olan Buhara Pilavını hemen denemeli ve misafirlerinize sunmalısınız... Buhara Pilavı tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Pirinci ılık suda 1 saat bekletip süzün. Tereyağını bir tencereye alın ve pirinci ekleyin. Beyazlaşana dek kavurup, üzerini geçecek kadar sıcak su ve tuz ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın. Su kaynayana dek orta, kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu tamamen çekene dek pişirin. Tencerenin üzerine kağıt havlu kapatıp 10-15 dakika demlenmeye bırakın. Diğer taraftan soğanları temizleyip yemeklikten biraz daha irice doğrayın. Havuç ve biberleri küp doğrayın.

  • 2

    Eti bir tencereye alıp suyunu salıp yeniden çekinceye dek pişirin. Üzerine sıvı yağ soğan, havuç ve biberleri ilave edin. Kısık ateşte et yumuşayana dek pişirin. Ocaktan almadan hemen önce tuz ve karabiber ilave edin. Servis için, istediğiniz büyüklükte yuvarlak bir kaseyi hafifçe ıslatın. Dibine etli harçtan yerleştirin. Üzerine pilav koyup, bastırın. Kasenin üzerine servis tabağını kapatın. Ters çevirerek kasedeki pilavı tabağa aktarın ve servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.