Çardak Kebabı Tarifi
Kebabın en lezzetli hali davet sofralarınızı süsleyecek! İşte nefis mi nefis tadı damağınızda kalacak çardak kebabı tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Eti tencereye alıp suyunu salıp çekene dek kavurun. Sıcak su ekleyip yumuşayana dek pişirin.
-
2
Suyunu çekince üzerine sıvı yağ, tereyağı, yemeklik doğranmış soğan ve kıyılmış sarmısak ekleyip, soğanın rengi dönene dek kavurun.
-
3
Küp doğranmış biber ve domates ilave edin. Tuz, karabiber ve kekik katıp birkaç dakika birlikte kavurarak kenara alın. Süt ve yumurtayı geniş bir kaba alıp çırpın.
-
4
Üzerine un ve tuz ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpın. Krep tavasını hafifçe yağlayıp, kızdırın. Hazırladığınız harçtan 1 çorba kepçesi alıp tavaya dökün.
-
5
Sallayarak yayılmasını sağlayın. Krebi önlü arkalı pişirin. Harç bitene dek işleme devam edin. Pişirdiğiniz kreplerden birini düz bir zemine alıp ortasına hazırladığınız etli harçtan koyun.
-
6
Krebin kenarlarını ortaya toplayın ve ters olarak yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine bir dilim kaşar peyniri koyun.
-
7
Kalan krepleri de aynı şekilde hazırlayın. Salçayı yarım çay bardağı sıcak suda açıp, çardak kebaplarının üzerine sürün.
-
8
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Sıcakken üzerlerine kalan salçalı sosu sürüp servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri