Çardak Kebabı Tarifi

Çardak Kebabı Tarifi

Kebabın en lezzetli hali davet sofralarınızı süsleyecek! İşte nefis mi nefis tadı damağınızda kalacak çardak kebabı tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Eti tencereye alıp suyunu salıp çekene dek kavurun. Sıcak su ekleyip yumuşayana dek pişirin.

  • 2

    Suyunu çekince üzerine sıvı yağ, tereyağı, yemeklik doğranmış soğan ve kıyılmış sarmısak ekleyip, soğanın rengi dönene dek kavurun.

  • 3

    Küp doğranmış biber ve domates ilave edin. Tuz, karabiber ve kekik katıp birkaç dakika birlikte kavurarak kenara alın. Süt ve yumurtayı geniş bir kaba alıp çırpın.

  • 4

    Üzerine un ve tuz ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpın. Krep tavasını hafifçe yağlayıp, kızdırın. Hazırladığınız harçtan 1 çorba kepçesi alıp tavaya dökün.

  • 5

    Sallayarak yayılmasını sağlayın. Krebi önlü arkalı pişirin. Harç bitene dek işleme devam edin. Pişirdiğiniz kreplerden birini düz bir zemine alıp ortasına hazırladığınız etli harçtan koyun.

  • 6

    Krebin kenarlarını ortaya toplayın ve ters olarak yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine bir dilim kaşar peyniri koyun.

  • 7

    Kalan krepleri de aynı şekilde hazırlayın. Salçayı yarım çay bardağı sıcak suda açıp, çardak kebaplarının üzerine sürün.

  • 8

    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Sıcakken üzerlerine kalan salçalı sosu sürüp servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...