Kabak Mücver
Kabak denildiğinde akla gelen ilk yemek ise klasik mücverdir. Peki, nefis mi nefis kabak mücveri nasıl yapılır? Hazırsanız, kalabalık sofraların en pratik yemekleri arasında yer alan kolay kabak mücver tarifine geçebiliriz.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kabakların kabuğunu iyice yıkayıp silin. Rendenin iri tarafıyla rendeleyip iki elinizin arasında sıkarak suyunu iyice süzün. Kabağı çukur bir kabın içinde alın. Üzerine kıyılmış taze soğan ve maydanoz + dereotu, yumurtalar, un, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın.
-
2
Tavaya yarım su bardağı kadar zeytinyağı döküp ısıtın. Mücver harcından tepeleme kaşık dolusu harcı tavaya döküp üzerine kaşığı tersiyle hafifçe bastırın. Her iki tarafını pişirin. Tüm malzemeyi aynı şekilde hazırlayın. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL