Dil Balığı Dolması
Kolay yapımıyla dil balığı dolması tarifi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Balıkların derisini çıkarıp, 2 tatlı kaşığı krema, karabiber ve tuz ile iyice ovalayın. 1 saat buzdolabında dinlendirin.
-
2
Kabukları temizlenmiş karidesleri sirke ilave edilmiş suda 2-3 dakika haşlayın.
-
3
Ayrı bir yerde eritilmiş tereyağına sarımsak ekleyip soteleyin. Karides ekleyip kızarana dek sotelemeye devam edin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. 1 tatlı kaşığı krema ekleyip karıştırın. Kıyılmış dereotu ilave edip ocaktan alın.
-
4
Balıkları yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine, etli kısımları yukarı gelecek şekilde yerleştirin. Tam olarak ayrılmamasına dikkat ederek boylamasına kesin. Daha sonra enlemesine hafifçe kesin.
-
5
Karidesleri pay edip, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Nar taneleriyle süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL