Domatesli Patlıcan Ruloları

Domatesli Patlıcan Ruloları

Domatesli Patlıcan Rulo Nasıl Yapılır? Yazın en lezzetli sebzeleriyle hazırlayabileceğiniz, domatesli patlıcan rulosu tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Patlıcanları uzunlamasına dilimleyip, acısını almak için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Sudan alıp kuruladıktan sonra zeytinyağında önlü arkalı kızartın.

  • 2

    Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. Çekirdeklerini çıkardığınız zeytin, soğan ve sarmısağı ince kıyın.

  • 3

    1 yemek kaşığı zeytinyağını tavaya alıp, soğan ve sarmısağı rengi dönene dek kavurun. Üzerine kabukları soyulduktan sonra küp doğranmış 1 adet domates ekleyin.

  • 4

    Birkaç dakika kavurup, zeytin ve karabiber katın. Bir-iki çevirip kıyılmış fesleğen ilave edin. Karıştırıp ocaktan alın. Bir dilim kızarmış patlıcanın uç kısmına bir tatlı kaşığı harç koyup, rulo şeklinde sarın.

  • 5

    Uç kısmı altta kalacak şekilde bir fırın kabına yerleştirin. Kalan patlıcan dilimlerini de aynı şekilde hazırlayın ve fırın kabına yan yana dizin.

  • 6

    Kalan domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın. Tavaya alıp üzerine kalan zeytinyağı, toz şeker, pul biber, tuz ve karabiber katın. Birkaç dakika soteledikten sonra ocaktan alın.

  • 7

    Beyaz peyniri katıp karıştırın ve harcı, fırın tepsisindeki patlıcanların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirip, servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...