Domatesli Patlıcan Ruloları
Domatesli Patlıcan Rulo Nasıl Yapılır? Yazın en lezzetli sebzeleriyle hazırlayabileceğiniz, domatesli patlıcan rulosu tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Patlıcanları uzunlamasına dilimleyip, acısını almak için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Sudan alıp kuruladıktan sonra zeytinyağında önlü arkalı kızartın.
-
2
Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. Çekirdeklerini çıkardığınız zeytin, soğan ve sarmısağı ince kıyın.
-
3
1 yemek kaşığı zeytinyağını tavaya alıp, soğan ve sarmısağı rengi dönene dek kavurun. Üzerine kabukları soyulduktan sonra küp doğranmış 1 adet domates ekleyin.
-
4
Birkaç dakika kavurup, zeytin ve karabiber katın. Bir-iki çevirip kıyılmış fesleğen ilave edin. Karıştırıp ocaktan alın. Bir dilim kızarmış patlıcanın uç kısmına bir tatlı kaşığı harç koyup, rulo şeklinde sarın.
-
5
Uç kısmı altta kalacak şekilde bir fırın kabına yerleştirin. Kalan patlıcan dilimlerini de aynı şekilde hazırlayın ve fırın kabına yan yana dizin.
-
6
Kalan domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın. Tavaya alıp üzerine kalan zeytinyağı, toz şeker, pul biber, tuz ve karabiber katın. Birkaç dakika soteledikten sonra ocaktan alın.
-
7
Beyaz peyniri katıp karıştırın ve harcı, fırın tepsisindeki patlıcanların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri