Elmalı Köfte

Elmalı köfte nasıl yapılır? Elmalı köftenin malzemeleri nelerdir? Tüm bu soruların cevapları için Elmalı köfte tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Sefer kitel, tuz ve kişnişi bir kaba alın. Üzerini geçecek kadar soğuk suyu azar azar ekleyerek yaklaşık 20 dakika iyice yoğurun.
-
2
Harçtan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. 6 su bardağı suyu tencereye alıp kaynatın. Kuşbaşı doğranmış elmaları, ardından köfteleri ekleyip, köfteler tencerenin üzerine çıkana dek pişirin.
-
3
Ayrı bir tencerede yoğurt, yumurta ve sütü karıştırın. Ocağa koyun. Elmalı köftenin suyundan azar azar ekleyip ocağın altını açın. Yoğurtlu karışım ısınınca ocaktan alıp, elmalı köftelerin üzerine boşaltın.
-
4
Üzeri için yemeklik doğranmış soğanı ayçiçeği yağında yumuşayana dek pişirin. Pul biber ekleyip, tuzunu ayarlayın ve karıştırın. Yemeğin üzerine gezdirip, sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar