Antep Fıstıklı Tavuklu Pilav
Lezzetli bir pilav için antep fıstığı kullanarak yaptığımız bu tarif tam size göre...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tavuk bagetleri zeytinyağı, salça, karabiber, toz kırmızıbiber ve tuzla ovalayıp, üzerini kapatın ve marine etmek için en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
-
2
Daha sonra döküm ya da yapışmaz yüzeyli tavada, yağ ilave etmeden her tarafı hafif kızarana kadar mühürleyin. Pilav için soğanı ince kıyıp tereyağı ve zeytinyağı karışımında soteleyin.
-
3
Kıyılmış sarmısak ekleyip sotelemeye devam edin. Pirinç ilave edip, şeffaflaşana dek karıştırarak kavurun. Antep fıstığı, cranberry, baharatlar ve portakal kabuğu rendesini katıp 2 dakika soteleyin.
-
4
Su ve portakal suyunu ekleyip, tuzunu ayarlayın. Pilav karışımını ocaktan alıp, orta boy bir fırın kabına aktarın.
-
5
Üzerine tavuk bagetleri yerleştirip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında suyunu çekene ve tavuklar kızarana kadar pişirin. Üzerine antep fıstığı serpip, sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri