Enginarlı, Bezelyeli Köfte
Sofrasını yepyeni tatlarla tanışmak isteyenler için Yudum Egemden Yumuşak Lezzet Natürel Sızma Zeytinyağı ile hazırlanmış bol sebzeli bir köfte hazırladık. Şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Enginar ve bezelyeyi tencereye alın. Üzerine iki parmak geçecek kadar su ilave edin. 1 yemek kaşığı Yudum Egemden Yumuşak Lezzet Natürel Sızma Zeytinyağı ve limon suyu ekleyin.
-
2
Hafif diri kalacak şekilde haşlayın. Suyunu süzüp kenara alın. Enginar blender'de çekin. Üzerine kalan malzemeyi katıp karıştırın. Kızartmak için kalan Yudum Egemden Yumuşak Lezzet Natürel Sızma Zeytinyağı'nı tavada ısıtın.
-
3
Harçtan kaşık yardımı ile alıp tavaya yerleştirin ve şekillerini düzeltin. Önlü arkalı kızartıp servis tabağına alın.
-
4
Servis için köftenin yanına çırpılmış süzme yoğurdu yerleştirin. Üzerine Yudum Egemden Yumuşak Lezzet Natürel Sızma Zeytinyağı'nı gezdirin. Kekikle süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri