Erik Kebabı

Erik Kebabı

Hafif ekşimsi lezzeti sevenler için domates soslu erik kebabı tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Köfte için biberleri minik küpler halinde doğrayın. Soğan, sarımsak ve maydanozu da incecik kıyın. Tüm köfte malzemesini iyice yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayın.

  • 2

    Daha sonra fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Arpacık soğan ve sarımsakların kabuklarını soyup, köftelerin aralarına yerleştirin. Üzerlerine zeytinyağı gezdirip, kekik serpiştirin. Önceden ısıtılmış 190 derece yaklaşık 30 dakika pişirin.

  • 3

    Domates sos için tüm sos malzemesini sos tenceresine alın. Koyulaşana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Domates sosu servis tabağına yayın. Üzerine yemeği yerleştirip, sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...