Fırında Patatesli Somon

Fırında Patatesli Somon

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Patates püresi için patateslerin kabuğunu soyun. Yıkayıp tencereye alın. Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edip haşlamaya bırakın.
  • 2
    Haşlanmış patatesi derin bir kaba alın.
  • 3
    Tereyağını, ılık sütü, tuz ve baharatını ekleyip pütürsüz bir püre olana dek ezin.
  • 4
    Somon balığını iri küpler halinde doğrayın. Üzerine küp doğranmış patatesi ilave edin. Ispanağı katıp harmanlayın ve ısıya dayanıklı orta boy fırın kabına aktarın.
  • 5
    Sosu için krema ile sütü karıştırıp fırın kabının üzerine gezdirin.
  • 6
    Soslanmış karışımın üzerine patates püresini tamamen kapatacak şekilde yayın.
  • 7
    En son rendelenmiş peyniri serpin.
  • 8
    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında fırında, peynir eriyip kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Bekletmeden servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...