Fırınlanmış Domatesli Kabak

Yudum Zerdeçallı Ayçiçek Yağı’nı şifa deposu domates ve kabak ile harmanlayıp fırınlayarak son derece sağlıklı, leziz ve pratik bir yemek hazırlayabilirsiniz. Buyurun tarifimize.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Enlemesine ortadan ikiye kesilmiş domatesleri, kesik yerleri üst tarafa bakacak şekilde orta boy fırın kabına yerleştirin. Üzerlerine sarımsak yerleştirip, biberiyeyi serpiştirin.

  • 2

    Yudum Zerdeçallı Ayçiçek Yağı gezdirin. Karabiber serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında domatesler iyice yumuşayana kadar pişirin.

  • 3

    Fırından alıp tuz gezdirin ve çatal yardımı ile ezin. Servis tabağına alın. Kabakları irice doğrayıp orta boy fırın tepsisine gelişi güzel yerleştirin.

  • 4

    Üzerlerine sarımsakları serpiştirip, 3 yemek kaşığı Yudum Zerdeçallı Ayçiçek Yağı gezdirin ve harmanlayın. Ufalanmış peynirin yarısını serpiştirin. Tuz ve karabiberini ayarlayın.

  • 5

    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kabak ve peynir hafif kızarana kadar pişirin. Fırından alıp ilk sıcağı geçince domatesli karışımın üzerine yerleştirin. Kalan peyniri yemeğin üzerine serpiştirin.

  • 6

    1 yemek kaşığı Yudum Zerdeçallı Ayçiçek Yağı'ndan gezdirin. Kekikle süsleyip, yanında limon dilimleri ile birlikte servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...