Fırınlanmış Domatesli Kabak
Yudum Zerdeçallı Ayçiçek Yağı’nı şifa deposu domates ve kabak ile harmanlayıp fırınlayarak son derece sağlıklı, leziz ve pratik bir yemek hazırlayabilirsiniz. Buyurun tarifimize.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Enlemesine ortadan ikiye kesilmiş domatesleri, kesik yerleri üst tarafa bakacak şekilde orta boy fırın kabına yerleştirin. Üzerlerine sarımsak yerleştirip, biberiyeyi serpiştirin.
-
2
Yudum Zerdeçallı Ayçiçek Yağı gezdirin. Karabiber serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında domatesler iyice yumuşayana kadar pişirin.
-
3
Fırından alıp tuz gezdirin ve çatal yardımı ile ezin. Servis tabağına alın. Kabakları irice doğrayıp orta boy fırın tepsisine gelişi güzel yerleştirin.
-
4
Üzerlerine sarımsakları serpiştirip, 3 yemek kaşığı Yudum Zerdeçallı Ayçiçek Yağı gezdirin ve harmanlayın. Ufalanmış peynirin yarısını serpiştirin. Tuz ve karabiberini ayarlayın.
-
5
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kabak ve peynir hafif kızarana kadar pişirin. Fırından alıp ilk sıcağı geçince domatesli karışımın üzerine yerleştirin. Kalan peyniri yemeğin üzerine serpiştirin.
-
6
1 yemek kaşığı Yudum Zerdeçallı Ayçiçek Yağı'ndan gezdirin. Kekikle süsleyip, yanında limon dilimleri ile birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri