Saçaklı Pilav

Saçaklı Pilav

Saçaklı pilavı denedikten sonra sofralarınızın vazgeçilmezi olacak! İşte saçaklı pilav tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin ve süzüp 3-4 kez yıkayın. 1 yemek kaşığı tereyağını tencerede eritip, badem ve dolmalık fıstığı kavurun.

  • 2

    Badem ve fıstığı tencereden alıp suyu ekleyin. Su kaynayınca pirinç, toz şeker, kuş üzümü, tuz, karabiber ve yenibahar ilave edin.

  • 3

    Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra önce harlı sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin ve 15 dakika demlenmeye bırakın.

  • 4

    Diğer taraftan tavuk göğsünü haşlayıp, didikleyin. Isıya dayanıklı cam bir kabı veya kek kalıbını tereyağı ile yağlayın. Kalan tereyağını eritin ve içine safranı katıp karıştırın.

  • 5

    Bu karışımı kadayıfın üzerine gezdirip elinizle didikleyin. Kadayıftan bir parça ayırın ve kalanını yağladığınız kalıbın her tarafını kaplayacak şekilde yayın.

  • 6

    İçine pilavın yarısını yayın ve üzerine nohut ile didiklenmiş tavuk etini serpin. Kalan pilavı yayın ve ayırdığınız kadayıf ile üzerini kaplayın.

  • 7

    Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25 dakika pişirin ve hafif ılındıktan sonra ters çevirip servis tabağına çıkarın. Üzeri için bademleri tereyağında kavurun ve ocaktan alın.

  • 8

    İçine kuş üzümünü ekleyin ve karıştırdıktan sonra pilavın üzerine yayıp servis yapın.

    Aşçı Ayşe Tüter

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...