Saçaklı Pilav
Saçaklı pilavı denedikten sonra sofralarınızın vazgeçilmezi olacak! İşte saçaklı pilav tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin ve süzüp 3-4 kez yıkayın. 1 yemek kaşığı tereyağını tencerede eritip, badem ve dolmalık fıstığı kavurun.
-
2
Badem ve fıstığı tencereden alıp suyu ekleyin. Su kaynayınca pirinç, toz şeker, kuş üzümü, tuz, karabiber ve yenibahar ilave edin.
-
3
Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra önce harlı sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin ve 15 dakika demlenmeye bırakın.
-
4
Diğer taraftan tavuk göğsünü haşlayıp, didikleyin. Isıya dayanıklı cam bir kabı veya kek kalıbını tereyağı ile yağlayın. Kalan tereyağını eritin ve içine safranı katıp karıştırın.
-
5
Bu karışımı kadayıfın üzerine gezdirip elinizle didikleyin. Kadayıftan bir parça ayırın ve kalanını yağladığınız kalıbın her tarafını kaplayacak şekilde yayın.
-
6
İçine pilavın yarısını yayın ve üzerine nohut ile didiklenmiş tavuk etini serpin. Kalan pilavı yayın ve ayırdığınız kadayıf ile üzerini kaplayın.
-
7
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25 dakika pişirin ve hafif ılındıktan sonra ters çevirip servis tabağına çıkarın. Üzeri için bademleri tereyağında kavurun ve ocaktan alın.
-
8
İçine kuş üzümünü ekleyin ve karıştırdıktan sonra pilavın üzerine yayıp servis yapın.
Aşçı Ayşe Tüter
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri