Fıstıklı Kebap Tarifi
Leziz antepfıstığı ile etin buluşması...Kebap severlerin gözdesi fıstıklı kebabı bir de evde deneyin! İşte leziz fıstıklı kebap tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Etleri kasabınızda bıçakla kıyma haline getirtin. Bıçak kıymasını geniş bir kaba alıp üzerine antep fıstığı ve tuz ekleyip yoğurun.
-
2
Harçtan parçalar alıp, yuvarlak köfteler hazırlayın ve şişlere geçirin. Çok az yağladığınız döküm tavada önlü arkalı pişirin.
-
3
Püre için soyduğunuz patatesleri tuzlu suda haşlayın. Sudan alıp ezin. Tereyağını bir tencereye alıp üzerine ezilmiş patates ekleyin ve birkaç dakika kavurun.
-
4
Azar azar ve karıştırarak sütü ilave edin. Tuz ve karabiberini ayarlayıp ocaktan alın. Servis kabına alıp üzerine antep fıstığı serpin.
-
5
Domatesi ve biberleri arzunuza göre doğrayın ve çok az yağladığınız döküm tavada pişirin. Fıstıklı kebabı patates püresi, domates ve biber eşliğinde servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri