Fıstıklı Kebap Tarifi

Fıstıklı Kebap Tarifi

Leziz antepfıstığı ile etin buluşması...Kebap severlerin gözdesi fıstıklı kebabı bir de evde deneyin! İşte leziz fıstıklı kebap tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Etleri kasabınızda bıçakla kıyma haline getirtin. Bıçak kıymasını geniş bir kaba alıp üzerine antep fıstığı ve tuz ekleyip yoğurun.

  • 2

    Harçtan parçalar alıp, yuvarlak köfteler hazırlayın ve şişlere geçirin. Çok az yağladığınız döküm tavada önlü arkalı pişirin.

  • 3

    Püre için soyduğunuz patatesleri tuzlu suda haşlayın. Sudan alıp ezin. Tereyağını bir tencereye alıp üzerine ezilmiş patates ekleyin ve birkaç dakika kavurun.

  • 4

    Azar azar ve karıştırarak sütü ilave edin. Tuz ve karabiberini ayarlayıp ocaktan alın. Servis kabına alıp üzerine antep fıstığı serpin.

  • 5

    Domatesi ve biberleri arzunuza göre doğrayın ve çok az yağladığınız döküm tavada pişirin. Fıstıklı kebabı patates püresi, domates ve biber eşliğinde servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...