Havuç Dolması

Oldukça sağlıklı bir dolma tarifine ne dersiniz? Farklı ve eşsiz lezzetiyle havuç dolmasını mutlaka denemelisiniz. İşte havuç dolması tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Havuçları soyup 8-10 cm boyunda kesin. Kaynayan suya atıp hafifçe haşlayın. Kabak oyacağı ile diplerini delmeden içlerini çıkarın. Ayçiçek yağında hafifçe kızartın.

  • 2

    Zeytinyağını bir tencereye alıp kıymayı kavurun. Üzerine ince kıyılmış soğan ekleyin. Soğanın rengi dönünce dolmalık fıstığı ekleyin. Bir-iki dakika kavurup salçaların yarısını katın. Tuz ve karabiberini ayarlayın.

  • 3

    Kıyılmış maydanozu katıp ocaktan alın. Kıymalı harcı havuçların içine doldurun. Dolmaları bir tencereye dik olarak yerleştirin.

  • 4

    2 su bardağı suda kalan salçaları açıp dolmaların üzerine gezdirin. Kısık ateşte gerekirse sıcak su ekleyerek havuçlar yumuşayana dek pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...