Havuç Dolması
Oldukça sağlıklı bir dolma tarifine ne dersiniz? Farklı ve eşsiz lezzetiyle havuç dolmasını mutlaka denemelisiniz. İşte havuç dolması tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Havuçları soyup 8-10 cm boyunda kesin. Kaynayan suya atıp hafifçe haşlayın. Kabak oyacağı ile diplerini delmeden içlerini çıkarın. Ayçiçek yağında hafifçe kızartın.
-
2
Zeytinyağını bir tencereye alıp kıymayı kavurun. Üzerine ince kıyılmış soğan ekleyin. Soğanın rengi dönünce dolmalık fıstığı ekleyin. Bir-iki dakika kavurup salçaların yarısını katın. Tuz ve karabiberini ayarlayın.
-
3
Kıyılmış maydanozu katıp ocaktan alın. Kıymalı harcı havuçların içine doldurun. Dolmaları bir tencereye dik olarak yerleştirin.
-
4
2 su bardağı suda kalan salçaları açıp dolmaların üzerine gezdirin. Kısık ateşte gerekirse sıcak su ekleyerek havuçlar yumuşayana dek pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri