Bahar Güveci
Güveç, hemen hemen her yörede pişen nefis lezzete sahip çok da pratik bir yemek. Bahar gibi rengarenk bir yemek bu, insana baktıkça da yedikçe de iyi gelen. Her evde pişen, istisnasız en sevilen yemeklerden olan bahar güveci tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Arpacık soğan ve havucu temizleyin. Havucu verev, kırmızıbiberi ise irice doğrayın. Tereyağını bir tencereye alıp eritin.
-
2
Üzerine et, arpacık soğan ve patatesi ekleyip yüksek ısıda et yumuşayana kadar kavurun.
-
3
Malzemeyi bir güvece aktarın. Üzerine havuç, kırmızıbiber, sivri biber, kiraz domates, bezelye, kabukları temizlenmiş sarımsak, karabiber, kekik, tuz ve su ekleyin.
-
4
Güvecin üzerine önce pişirme kağıdı sonra alüminyum folyo kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri