Havuçları temizleyin ve bir tanesini kenara ayırın. Kalanları bütün olarak yumuşayana dek haşlayın. Daha sonra ince bir şekilde uzunlamasına dilimleyin. Diğer taraftan pirinci tuzlu suda 30 dakika bekletin. Süzüp sudan geçirin.
1 çorba kaşığı tereyağını tencereye alıp, eti kavurun. Bademi ekleyip 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Kıyılmış soğan ekleyip rengi dönene dek kavurun. Ayırdığınız havucu rendeleyip üzerine ekleyin. Bir-iki çevirip pirinci katın ve birkaç dakika karıştırarak kavurun. Malzemenin üzerini geçecek kadar sıcak su, kalan tereyağı, tuz, karabiber ve tarçın ekleyin.
Kaynayana dek orta, kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin. Tencerenin üzerine kağıt havlu kapatın. 10 dakika demlendirin. Dilimlediğiniz havuçlardan birinin uç kısmına pişirdiğiniz pilavdan koyup rulo yapın. Açılmasını önlemek için kürdanla tutturun. Kalan havuçları da aynı şekilde hazırlayıp servis edin.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.