Sardalya Tava

Sardalya Tava Tarifi: Kıtır Kıtır Deniz Keyfi! Taptaze sardalyaların özenle hazırlanan baharat karışımıyla buluştuğu bu nefis tarif, sofralarınıza pratik, lezzet dolu ve çıtır bir deneyim sunuyor.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Sardalyaları iyice temizleyin ve kurulayarak geniş bir kaseye alın. Üzerine tuz ve karabiber serpiştirin.
-
2
Tek tek mısır ununa bulayın. Her tarafının unla kaplanmasına özen gösterin.
-
3
Geniş bir tavayı ısıtın ve içerisine zeytinyağı ekleyin. Yağ kızdıktan sonra sardalyaları sırt sırta dizerek tavaya yerleştirin. Sardalyaları yuvarlak ve sıkı bir şekilde dizerek yerleştirmeniz tavayı çevirmeyi kolaylaştırır.
-
4
Sardalyaların altı kızardığında (yaklaşık 5-7 dakika), düz bir tabak yardımıyla tavadan alın. Tavanın altına tekrar biraz yağ ekleyin, ardından sardalyaları çevirip diğer tarafını da kızartın.
-
5
İki tarafı da altın sarısı olana kadar kızarttığınız servis tabağına alın. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler