Ispanaklı Makarna
Ispanaklı makarna nasıl yapılır? Ispanaklı makarnanın malzemeleri nelerdir? Besin değeri yüksek doyurucu ıspanaklı makarna tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Unları ve irmiği harmanlayın. Bir kapta yumurtaları çırpın. Üzerine ıspanak püresi ve tuzu katıp karıştırın. Daha sonra unlu karışıma ilave edip spatula yardımıyla karıştırın.
-
2
Sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Bu aşamada gerekirse biraz daha un ilave edebilirsiniz. Dört bezeye ayırıp, elinizde yuvarlayın. Oda ısısında 30 dakika dinlendirin.
-
3
Bir adet bezeyi unlu tezgah üzerinde ve merdane yardımıyla, yufkadan daha kalın olacak şekilde açın. Kalan bezelere de aynı işlemi uygulayın.
-
4
Üzerlerine un serpip 10 dakika dinlendirin. Daha sonra ince uzun şeritler halinde kesin. Rulo şeklinde yuvarlayıp unlanmış düz bir zeminde 1 saat dinlendirin. Tuzlu kaynar suda 2-3 dakika haşlayın.
-
5
Tereyağını eritip makarnayı delikli kepçeyle ekleyin. 2 dakika karıştırıp ocaktan alın. Damak zevkinize göre üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serpip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri