Kağıt Kebabı
Et yemeği severlerin lezzetiyle rüyalarına girecek Kağıt Kebabı tarifi Sofra'da. İşte unutulmayacak lezzeti ile Kağıt Kebabı tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Eti bir tencereye alıp suyunu salıp yeniden çekinceye kadar kavurun. Üzerine su ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakın. Diğer taraftan, soğanları temizleyin. Havuç ve patatesleri soyup küp doğrayın. Et suyunu çekince, üzerine ayçicek yağı, soğan, havuç, patates ve bezelye ilave edip sebzeler yarı yarıya yumuşayana dek pişirin. Tuz, karabiber, pul biber ve kekik ekleyip bir-iki dakika daha pişirip ocaktan alın.
-
2
Yağlı pişirm kağıdından 30x30cm ebadında dört parça kesin. Orta kısımlarına eti paylaştırın. Kağıtların iki kenarını etin üzerine kapatıp dikdörtgen haline getirin. Yan kısımlarını kendi üzerine bir-iki kez kıvırarak, kare yapın Katlanmış kısımları aşağıda kalacak şekilde bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerini suyla hafifçe ıslatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri