Kaşnika
Balkanlarda sık sık yapılan kaşnika, çok sevilen bir yemek. Pırasayı sevmeyenler bile bu tarife bayılacak. Mutlaka denemelisiniz.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Pırasaları kıyıp tereyağında suyunu tamamen çekene kadar kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Ayrı bire yerde yumurtaları çırpın, yoğurt ve yağ ekleyip çırpmaya devam edin.
-
2
Mısır ununu, kabartma tozunu ve unu ekleyip çırpın. Maydanoz, dereotu ve taze soğanı kıyıp hamura ilave edin. Peyniri katıp spatula ile karıştırın.
-
3
Soğuyan pırasayı ve kalan malzemeyi ilave edip iyice karıştırın. Orta boy yağlanmış fırın tepsisine döküp üzerine çörek otu serpin.
-
4
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL