Kavılca Buğdaylı Orecchiette Makarna

Yerel malzemelerle mevsimsel beslenme konusunda son derece hassas olan, bu konuda araştırmalar yapan Eataly’nin Executive Chef’i Claudio Chinali, sizler için lezzetli bir makarna hazırladı.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    1. Makarnayı tuzlu kaynar suyla büyük bir tencerede 10-12 dakika veya tamamen yumuşayana kadar pişirin. Makarnayı süzgece alıp bir kenara koyun, 1 bardak pişirme sıvısı bırakın.
    2. Yağı, yapışmaz büyük bir tavada orta ateşte ısıtın. Sarımsakları ekleyin ve 1 dakika pişirin. Limon suyunu ilave edin, kabuklarını, kremayı, ayırdığınız makarna suyunu, tuzu ve karabiberi ilave edin ve kaynatın. 2-3 dakika veya biraz koyulaşana kadar pişirin.
    3. Baklaları ve makarnaları sosa ilave edin, karıştırın ve 1 dakika daha pişirin. Ateşten alın parmesan ve fesleğen ile karıştırın. Makarnayı kaseye bölün ve ekstra parmesan ile süsleyin.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...