Kavılca Buğdaylı Orecchiette Makarna
Yerel malzemelerle mevsimsel beslenme konusunda son derece hassas olan, bu konuda araştırmalar yapan Eataly’nin Executive Chef’i Claudio Chinali, sizler için lezzetli bir makarna hazırladı.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
- Makarnayı tuzlu kaynar suyla büyük bir tencerede 10-12 dakika veya tamamen yumuşayana kadar pişirin. Makarnayı süzgece alıp bir kenara koyun, 1 bardak pişirme sıvısı bırakın.
- Yağı, yapışmaz büyük bir tavada orta ateşte ısıtın. Sarımsakları ekleyin ve 1 dakika pişirin. Limon suyunu ilave edin, kabuklarını, kremayı, ayırdığınız makarna suyunu, tuzu ve karabiberi ilave edin ve kaynatın. 2-3 dakika veya biraz koyulaşana kadar pişirin.
- Baklaları ve makarnaları sosa ilave edin, karıştırın ve 1 dakika daha pişirin. Ateşten alın parmesan ve fesleğen ile karıştırın. Makarnayı kaseye bölün ve ekstra parmesan ile süsleyin.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL