Kuş üzümünü 10 dakika sıcak suda bekletip süzün. Maydanoz, dereotu ve biberiyeyi ince kıyın. Kıymayı bir tencereye alıp, suyunu salıp çekene dek pişirin.
Üzerine tereyağı, sıvı yağ, yemeklik doğranmış soğan ilave edin ve soğan yumuşayana dek pişirip ocaktan alın. Kıymaya haşlanmış pirinç, dolmalık fıstık, kuş üzümü, maydanoz, dereotu, biberiye, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
Kavunların düz durması için alt kısımlarını hafifçe kesin. Üst kısımlarını kapak olacak şekilde çıkarın. Kavunların içini dolduracağınız kısmın yüksekliği 10 cm olacak şekilde üstten kesin.
Alüminyum folyoyu çıkarıp kapaklarını yana alın. Yeniden fırına verip, kavunlar yumuşayana dek pişirin. Kuşbaşı doğradığınız kavun parçalarını 1 yemek kaşığı tereyağında birkaç dakika soteleyin.
Kıyılmış maydanoz, pul biber ve karabiber ekleyip dolmaların yanında servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.