Kıymalı Bakla

Kıymalı bakla yemeği, etli sebze yemeklerini sevenler için lezzetli ve yapılışı pratik bir tarif. Az malzeme ve kısa sürede siz de kolayca yapabilirsiniz.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Geniş bir tavada kıymayı bir yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurun. Üzerine doğranmış sarımsak, 1 adet soğan, tuz, karabiber, kimyon, salça ve domates sosunu ekleyin.

  • 2

    Kısık ısıda 10 dakika pişirin. Baklayı ayıklayıp, unlu suda bekletin. Yayvan bir tencerede kalan zeytinyağı ile 1 adet yemeklik doğranmış soğanı soteleyin.

  • 3

    Suyu süzdürülmüş bakla, iç bakla ve tuzu katın. Üzerine dereotunun yarısını ekleyin ve kısık ısıda pişirin.

  • 4

    Servis tabağının altına kıymalı harcı yayın. Üzerine baklayı yerleştirin. Kalan dereotunu kıyıp üzerine serpin ve sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...