Kıymalı Bakla
Kıymalı bakla yemeği, etli sebze yemeklerini sevenler için lezzetli ve yapılışı pratik bir tarif. Az malzeme ve kısa sürede siz de kolayca yapabilirsiniz.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Geniş bir tavada kıymayı bir yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurun. Üzerine doğranmış sarımsak, 1 adet soğan, tuz, karabiber, kimyon, salça ve domates sosunu ekleyin.
-
2
Kısık ısıda 10 dakika pişirin. Baklayı ayıklayıp, unlu suda bekletin. Yayvan bir tencerede kalan zeytinyağı ile 1 adet yemeklik doğranmış soğanı soteleyin.
-
3
Suyu süzdürülmüş bakla, iç bakla ve tuzu katın. Üzerine dereotunun yarısını ekleyin ve kısık ısıda pişirin.
-
4
Servis tabağının altına kıymalı harcı yayın. Üzerine baklayı yerleştirin. Kalan dereotunu kıyıp üzerine serpin ve sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL