Krepte Hamsi

Taptaze hamsilerin, incecik kreplerle buluştuğu nefis bir lezzet

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Öncelikle krep için derin bir kapta yumurta, un, ayçiçek yağı ve tuzu çırpın. Bu harçtan 1 kepçe alıp, yapışmaz yüzeyli bir tavaya dökün ve tavayı sağa sola sallayıp, dağılmasını sağlayın. Önlü arkalı kızartın ve krep harcı bitene kadar işleme devam edin.
  • 2
    İç harç için hamsiyi ayıklayıp, kılçığını çıkarın ve yıkayıp, süzülmesi için süzgece alın. Ayçiçek yağını bir tavaya alıp içine kıyılmış kırmızı ile sivri biberi koyup, kavurun. Kıyılmış mantar, sarımsak, tuz ve karabiber ekledikten sonra kavurmaya devam edin.
  • 3
    En son balığı katın ve 1-2 dakika daha kavurun. Kreplerin içine iç harcı pay edin ve kreplerin her birini 4 parmak genişliğinde sarıp, kiremit güvecin içine yerleştirin. Krema sos için krema, krem peynir ve et suyu tabletini tavaya alın. Kaynamaya başlayınca kreplerin üzerine gezdirin.
  • 4
    Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.