Kuru Börülceli Pilav

Kuru Börülceli Pilav

Börülceli lezzetli bir pilav tarifi arayanlara gelsin...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Tencereye aldığınız tereyağında, ince kıyılmış soğan ve kırmızı biberi pembeleşene kadar kavurun. Yıkanmış ve süzülmüş pirinci ilave edin.

  • 2

    Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Haşlanmış börülce, nar sirkesi ve sıcak suyu ekleyip, pişmeye bırakın. Piştikten sonra sarmısak, ince kıyılmış taze soğan, nane ve zencefili ilave edip, karıştırın.

  • 3

    Ocağın altını kapatın ve 15 dakika demlenmeye bırakın. Daha sonra sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...