Çıtır kalamar

Çıtır kalamar

Leziz çıtır kalamar tarifi!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Kalamarları toz şeker, tuz ve karbonatla birlikte geniş bir kaba alın. Toz şeker ve tuz eriyene kadar yaklaşık 10 dakika yoğurun.

  • 2

    Kalamarların üzerini geçecek kadar maden suyu ekleyin. Kabın üzerini streç filmle kaplayıp buzdolabında 1 gece dinlendirin. Dinlenen kalamarları süzün.

  • 3

    Önce mısır ununa, ardından çırpılmış yumurtaya ve tekrar mısır ununa bulayın. Bol kızgın yağda her iki taraflarını iyice kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. 5 dakika beklettikten sonra sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...