Kalabalık sofraların gözde yemeklerinden olan kuru dolmaya dilerseniz iftar davetlerinizde, dilerseniz de bayram sofralarınız için kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. İşte size kuru dolma tarifi.
Harç için baklayı geniş bir kaba alın. Üzerine dört parmak geçecek kadar su ilave edip bir gece dinlendirin. Ertesi gün suyunu süzdürün. 1 adet baklayı boylamasına ortadan ikiye kesin.
Daha sonra her yarım baklayı da ikiye bölün. Böylece 1 adet bakladan 4 parça elde edin. Kalan baklalara da aynı işlemi uygulayın. Baklayı geniş bir kaba alıp üzerine kalan malzemeyi ilave edin ve iyice karıştırın.
Kurutulmuş patlıcan ve biberleri 5 dakika kaynar suda haşlayın. Daha sonra süzgece alıp iyice suyunu süzdürün ve soğumaya bırakın. Harcı kurutulmuş sebzelerin içlerine doldurun.
Ağız kısımları yukarı gelecek şekilde tencereye yan yana dizin. Üzerine ısıya dayanıklı bir tabağı ters kapatın. Tencerenin kenarından 2 su bardağı sıcak su ilave edin. Kapağını kapatıp kaynayana kadar harlı ısıda pişirin.
Kaynamaya başlayınca kısık ısıda, sebzeler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Arzuya göre sarımsaklı yoğurtla birlikte sıcak olarak servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.