Gürün Ekşili Köftesi Tarifi

Gürün Ekşili Köftesi Tarifi

Sivas yöresinin sevilen tariflerinden olan gürun ekşili köfte, kalabalık sofraların olmazsa olmaz tarifleri arasında. Peki gürun ekşili köfte nasıl yapılır? Kolay yapılışı ve püf noktasıyla ekşili köfte tarifi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Sumak suyu için tane sumak ve suyu tencereye alıp bir gece dinlendirin. Ertesi gün süzüp, suyu kenara alın ve taneleri atın.

  • 2

    Köfte için kıyma, bulgur, kıyılmış soğan, toz kırmızıbiber, karabiber, reyhan ve tuzu iyice yoğurun. Köfte kurudukça azar azar su ilave edin.

  • 3

    Yumurta, 2 çorba kaşığı un ekleyip yoğurmaya devam edin. Harçtan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın. Köfteleri kalan 2 çorba kaşığı una bulayıp kenara alın. Ayrı bir yerde sumak suyu, et suyu ve salçayı kaynatın.

  • 4

    Kaynamaya başlayınca köfteleri ilave edip 5 dakika pişirin. Haşlanmış nohut, kuru fasulye ve mercimek ekleyip 10 dakika daha pişirin. Üzerine tereyağında kızdırılmış nane ve toz kırmızıbiber gezdirin. Sumak serpip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...