Kuzu Etli Bozbaş

Kuzu Etli Bozbaş

Et severlerin ağızlarını sulandıracak türden bir tarifle geldik. İşte, sofralarınız için enfes bir tat! Kuzu etli bozbaş tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Nohudu akşamdan ıslatın ve ertesi gün haşlayıp süzdükten sonra kenara alın. İncikleri 2 çorba kaşığı tereyağı ve tuz ile ovalayın.

  • 2

    Döküm bir tavayı kızdırıp, etlerin her tarafını hafifçe renk alana dek çevirerek mühürleyin. Tencereye alıp üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ilave edin ve pişmeye bırakın.

  • 3

    Et tamamen pişmeden suyun içinden alıp bir güveç kabına aktarın. Üzerine kabukları temizlenip iri doğranmış patates ve soğan, nohut, domates ve biberleri ekleyin. Etin haşlama suyunu ilave edin.

  • 4

    Kalan 2 çorba kaşığı tereyağı, zerdeçal, tuz ve karabiber ekleyip üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika pişirin ve sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...