Kuzu Etli Bozbaş
Et severlerin ağızlarını sulandıracak türden bir tarifle geldik. İşte, sofralarınız için enfes bir tat! Kuzu etli bozbaş tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Nohudu akşamdan ıslatın ve ertesi gün haşlayıp süzdükten sonra kenara alın. İncikleri 2 çorba kaşığı tereyağı ve tuz ile ovalayın.
-
2
Döküm bir tavayı kızdırıp, etlerin her tarafını hafifçe renk alana dek çevirerek mühürleyin. Tencereye alıp üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ilave edin ve pişmeye bırakın.
-
3
Et tamamen pişmeden suyun içinden alıp bir güveç kabına aktarın. Üzerine kabukları temizlenip iri doğranmış patates ve soğan, nohut, domates ve biberleri ekleyin. Etin haşlama suyunu ilave edin.
-
4
Kalan 2 çorba kaşığı tereyağı, zerdeçal, tuz ve karabiber ekleyip üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika pişirin ve sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri