Kuzu Pehli

Kuzu Pehli

Geleneksel bir yemek arayanlar bu tarif tam size göre kuzu pehli tarifi..

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Pirinci ılık tuzlu suda 15 dakika bekletip süzün ve sudan geçirin. Eti birkaç parçaya ayırın. Derin bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağını eritin ve et parçalarının her tarafını çevirerek kızartın.

  • 2

    Etin üzerini 3 parmak geçecek kadar sıcak su ilave edip yumuşayana dek (gerekirse su ilave ederek) pişirin. Piştikten sonra eti tencereden çıkarın.

  • 3

    Et suyunu kenara alın ve sıcak tutun. Kalan tereyağını eritip, ayçiçek yağı, pirinç ve tuz ekleyin. 3-4 dakika kavurun ve haşladığınız eti ilave edin.

  • 4

    Ayırdığınız et suyunu tekrar kaynatıp malzemenin üzerini bir parmak geçecek şeklide tencereye ekleyin. Haşlanmış nohudu katıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

  • 5

    Ocağı kapatıp tencerenin üzerine kağıt havlu kapatın. 10 dakika demlendirdikten sonra servis yapın

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...