Soslu Mezgit Köfte

Sosla buluşan mezgit köftenin en lezzetli hali...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Sos için zeytinyağını bir tavaya alıp kıyılmış sarmısağı ekleyin ve kokusunun çıkmasını bekleyin. Kokusu çıkmaya başlayınca rendelenmiş domates ve kalan malzemeyi ilave edip 5 dakika pişirin. Kıvamı koyu olursa biraz sıcak su ekledikten sonra 3-5 dakika pişirin ve ocaktan alın.
-
2
Köfte için mezgit filetoyu kaynayan suya koyun ve haşlayın. Mezgit hızlıca pişecektir, kevgir ile alıp soğumaya bırakın. Soğuyunca bir kaseye alın ve içine kalan tüm malzemeyi ilave edip hafifçe yoğurun.
-
3
Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlak köfteler yapın. 1-2 saat buzdolabında dinlendirin. Bol ve ısıtılmış sıvıyağda kızartıp, sosun içine alın. Kekikle süsleyip sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL