Kuzu Pehli

Geleneksel bir yemek arayanlar bu tarif tam size göre kuzu pehli tarifi..

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Pirinci ılık tuzlu suda 15 dakika bekletip süzün ve sudan geçirin. Eti birkaç parçaya ayırın. Derin bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağını eritin ve et parçalarının her tarafını çevirerek kızartın.

  • 2

    Etin üzerini 3 parmak geçecek kadar sıcak su ilave edip yumuşayana dek (gerekirse su ilave ederek) pişirin. Piştikten sonra eti tencereden çıkarın.

  • 3

    Et suyunu kenara alın ve sıcak tutun. Kalan tereyağını eritip, ayçiçek yağı, pirinç ve tuz ekleyin. 3-4 dakika kavurun ve haşladığınız eti ilave edin.

  • 4

    Ayırdığınız et suyunu tekrar kaynatıp malzemenin üzerini bir parmak geçecek şeklide tencereye ekleyin. Haşlanmış nohudu katıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

  • 5

    Ocağı kapatıp tencerenin üzerine kağıt havlu kapatın. 10 dakika demlendirdikten sonra servis yapın

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.