Kuzu Sırtı Dolması
Birçok coğrafyada farklı şekilde kendine yer bulan kuzu sırtı dolmasını bir de böyle deneyin! İşte leziz kuzu sırtı dolması tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kuzu sırtlarına uzunlamasına boydan boya kesik atarak bir cep oluşturun.
-
2
3 yemek kaşığı zeytinyağını bir tavaya alıp, piyazlık doğranmış soğan ve kıyılmış sarmısağı rengi dönene dek soteleyin. Üzerine ince kıyılmış biberi ekleyin.
-
3
Birkaç dakika daha kavurup kıyılmış ıspanak ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Susamı da ekleyip, birkaç dakika birlikte kavurun ve ocaktan alın.
-
4
Hazırladığınız harcı kuzu sırtlarında açtığınız ceplerin içine paylaştırın. Açılmalarını önlemek için kürdanla tutturun.
-
5
Çok az yağladığınız döküm tavada çevirerek pişirin. Kürdanları çıkarıp dilimleyin. Üzerine susam serperek servis yapın.
Aşçının notu:
Hazırladığınız kuzu sırtlarını mangalda da pişirebilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri