Kuzu Sırtı Dolması

Kuzu Sırtı Dolması

Birçok coğrafyada farklı şekilde kendine yer bulan kuzu sırtı dolmasını bir de böyle deneyin! İşte leziz kuzu sırtı dolması tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Kuzu sırtlarına uzunlamasına boydan boya kesik atarak bir cep oluşturun.

  • 2

    3 yemek kaşığı zeytinyağını bir tavaya alıp, piyazlık doğranmış soğan ve kıyılmış sarmısağı rengi dönene dek soteleyin. Üzerine ince kıyılmış biberi ekleyin.

  • 3

    Birkaç dakika daha kavurup kıyılmış ıspanak ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Susamı da ekleyip, birkaç dakika birlikte kavurun ve ocaktan alın.

  • 4

    Hazırladığınız harcı kuzu sırtlarında açtığınız ceplerin içine paylaştırın. Açılmalarını önlemek için kürdanla tutturun.

  • 5

    Çok az yağladığınız döküm tavada çevirerek pişirin. Kürdanları çıkarıp dilimleyin. Üzerine susam serperek servis yapın.

    Aşçının notu:

    Hazırladığınız kuzu sırtlarını mangalda da pişirebilirsiniz.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...